Biljardipelit netissä

billiards-games-onlineBiljardipelien suosio on innoittanut myös nettipelien kehittäjiä luomaan uudenlaisia biljardipelejä, joiden avulla voit tutustua pelien sääntöihin ja harjoitella pallojen pussitusta tietokoneruudun ääressä. Toki nettipelit poikkeavat melkoisesti oikean biljardipöydän äärellä käydyistä kamppailuista, mutta aina biljardisalia ei ole riittävän lähellä ja toisaalta nettipelien pelaaminen onnistuu missä tahansa puhelimen, tabletin tai tietokoneen välityksellä. Tässä artikkelissamme kerromme nettibiljardista, mutta netissä on tarjolla suuri valikoima muita pelejä. Jos olet kiinnostunut ruletista, löydät pelistä lisätietoa esimerkiksi osoitteesta http://www.roulette4fun.com/fi.

Mitä biljardipelit ovat?

Biljardi on vanha, jo 1600-luvulla Ranskassa ja Englannissa kehittynyt peli, joka myöhemmin kehittyi moneksi erilliseksi peliksi. Tunnetuimpia biljardipelejä ovat snooker sekä pool-pelit, kuten kasipallo ja ysipallo. Kaisabiljardi tunnetaan ja sitä pelataan lähinnä Suomessa, mutta muut biljardipelit ovat hyvin kansainvälisiä.

Mitä biljardipelejä on olemassa?

Monille tutuimpia ovat pool-peleihin kuuluvat kasipallo ja ysipallo. Kasipallossa pöydällä on valkoisen lyöntipallon lisäksi yhteensä 15 palloa, joista seitsemän on raidallisia ja seitsemän yksivärisiä. Viidestoista pallo on musta numero 8. Pelin tarkoituksena on saada omat pallot (raidalliset tai yksiväriset) pussitettua, ja sen jälkeen lyödä vielä musta kasipallo maalattuun pussiin.

Myös ysipallo on monille jollain tasolla tuttu peli. Siinä molemmat pelaajat yrittävät pussittaa samoja palloja, joita on pöydällä yhdeksän kappaletta. Voittaja on se, joka saa pussitettua pallon numero 9. Pelaajan on kuitenkin osuttava jokaisella lyönnillä ensimmäiseksi pöydän pieninumeroisimpaan palloon.

Snooker on kansainvälisesti tunnettu biljardipeli, jossa edetä jopa ammattilaiseksi ja voittaa maailmanmestaruuden. Pelissä pöydällä on lyöntipallon lisäksi 15 punaista pallo sekä kuusi muunväristä palloa. Palloilla on eri pistearvot, ja pelin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä palloja pussittamalla.

Netissä pelaamisen hyödyt ja haitat

Netissä pelaaminen ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, kuten oikeille biljardisaleilla pelaaminen. Nettibiljardia voi pelata usein myös ilmaiseksi, joten se on myös edullinen ajanviete. Toki joskus saattaa tuntua siltä, että nettipelien ääressä vierähtää liian kauan aikaa, mutta silloin on hyvä pitää tauko ja jatkaa harjoittelua myöhemmin. Perinteisillä biljardisaleilla pelaat oikeaa ihmistä vastaan, mutta netissä vastassasi on usein tietokone. Sääntöjen ja lyöntikulmien hiomiseen nettibiljardipelit sopivat kuitenkin hyvin.

Leave a Reply