Oletko sinä seuraava biljarditähti?

Etsitkö uutta harrastusta, jossa voi kehittyä loputtomasti? Oletko koskaan seurannut televisiosta snookerammattilaisten huikeita suorituksia kiertueilla ja turnauksissa? Sinä voit olla lajin seuraava tähti! Vaikka et tavoittelisikaan ammattilaisuraa, voit silti viihtyä lajin parissa ja saada sen avulla myös uusia ystäviä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten pääset biljardiharrastuksessasi alkuun.

Tutustu lajeihin

Biljardi pitää sisällään monia eri lajeja, joista tutuimpia sinulle saattavat olla snooker sekä pool-pelit 8-pallo ja 9-pallo. Netin aikakaudella eri lajeihin tutustuminen on erittäin helppoa ja vaivatonta, sillä tietoa on tarjolla paljon ja se on helposti saatavilla. Etsi netistä alan huippuammattilaisten, kuten Ronnie O’Sullivanin ja Robin Hullin pelivideoita, ja innostu lajista ammattilaisten otteita seuraamalla! Ennen oikeiden pelipöytien ääreen siirtymistä voit harjoitella biljardipelien sääntöjä myös esimerkiksi pelaamalla ilmaista nettibiljardia.

Hakeudu biljardisalille

Oivallinen tapa lajiin tutustumiseen on myös etsiä kotiasi lähillä oleva biljardisali ja mennä sinne. Amatööripelaajien seuraaminen valaa uskoa myös omiin mahdollisuuksiisi lajin parissa. Kun osaat säännöt riittävällä tasolla, tartu keppiin ja ryhdy rohkeasti pelaamaan! Vaikka monet biljardisaleista sijaitsevatkin baarien yhteydessä, biljardipöytiä ja kokonaisia pelisaleja löytyy usein esimerkiksi keilahallien yhteydestä. Tällaiset harjoittelupaikat sopivat koko perheelle!

Osta pöytä kotiin

buy-a-table-at-homeBiljardipelit ovat mukava ajanviete, ja niitä voi harrastaa myös kotona, kunhan vain varustus on oikea. Biljardipöytien hinnat vaihtelevat muutamista sadoista euroista tuhansiin euroihin, ja hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat ennen kaikkea pöydän koko ja siinä käytetyt materiaalit. Huomaa, että vaikka biljardipöydät koot vaihtelevat hieman, on niin sanottu pelialue yleensä aika vakio. Kun etsit kodistasi sopivaa paikkaa biljardipöydälle, muista jättää pöydän ympärille riittävästi tilaa pelaamista varten. Pöydän voi asentaa myös itse, mutta jos epäröit, on ammattilaisen apuun turvautuminen suositeltavaa.

Liity harrastajaseuraan

Kun olet harjoitellut riittävästi ja haluat testata oppimiasi taitoja kilpailuissa, liity läheiseen biljardin harrastajaseuraan ja osallistu sen järjestämiin kilpailuihin. Kansallisen biljardiliiton jäsenseuroja löytyy ympäri Suomen, ja ne tarjoavat kilpailujen lisäksi tietoa, koulutusta ja valmennusta. Nuorisolle on yleensä oma jaostonsa, joten voit tehdä biljardista halutessasi koko perheen harrastuksen.

Leave a Reply