Oletko kyllästynyt netin pelisivustoihin ja haluaisitko viettää välillä aikaa oikeiden pelipöytien äärellä? Oletko koskaan kokeillut biljardia? Lajin aloittaminen on helppoa, eikä se edellytä aiempaa kokemusta muista pöytäpeleistä. Vaikka nettipelit ovat parhaimmillaan hyvää ajanvietettä ja kenties pienten lisätulojenkin lähde, saattaa monien mielestä aitojen ihmisten tapaaminen peli-illan merkeissä olla virtuaalielämää kiinnostavampaa ja enemmän mielihyvää tuottavaa.

Olet ehkä kuullut puhuttavan poolista ja sen alalajeista, kaisasta tai snookerista, mutta et välttämättä ole vielä sisäistänyt näiden pelien eroja. Monille tutuin laji on kasipallo, jossa muiden omien pallojen pussituksen jälkeen voi voittaa saamalla lopuksi myös mustan kasin pussiin. Suomaiset ovat niittäneet menestystä myös 9-pallossa, joka eroaa 8-pallosta erityisesti siinä, että 9-pallossa molemmat pelaajat yrittävät pussittaa samoja palloja.

Kaikissa biljardipeleissä palloja lyödään kööksi kutsutulla, pitkähköllä puisella kepillä. Pelialustana toimii verkakankaalla päällystetty suorakaiteen muotoinen pöytä, jota ympäröivät kumipehmusteet. Pöydän reunoilla on yleensä kuusi pussia: neljä kussakin suorakulmion kulmassa ja kaksi pitkien sivujen keskikohdassa. Käytössä olevien pallojen määrä riippuu kyseessä olevasta biljardin alalajista, mutta kaikissa peleissä palloja pyritään lyömään pelipöydän reunoilla oleviin pusseihin.

Monien biljardipelien sääntöviidakossa on helppo joutua harhaan, mutta älä ole huolissasi, sillä apu on lähellä. Sivustoltamme löydät mielenkiintoista tietoa biljardista, sen säännöistä ja alan ammattilaispelaajista. Tutustu blogikirjoituksiin, artikkeleihin ja pelivihjeisiin ja ota vinkit mukaasi, kun suuntaat itse lähimmälle biljardisalille mukavan illanvieton merkeissä.

Jos kiinnostuksesi biljardilajeja kohtaan herää tutustuttuasi sivustoomme, etsi sinua lähinnä olevin biljardisali ja lähde rohkeasti kokeilemaan taitojasi oikeassa pelissä. Kuten muitakin pelejä, myös biljardia oppii vain harjoittelemalla ja pelaamalla sitä riittävästi. Jos innostut innostut harrastuksesta oikein toden teolla, voit hankkia biljardipöydän omaan kotiisi ja kutsua ystäväsikin tutustumaan lajiin.